120 politifolk skadd i raseopptøyer

Den engelske byen Bradford har nok en gang blitt satt i brann. I natt ble 36 pågrepet, og 120 politifolk skadd under raseopptøyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyene i går mellom nasjonalister på den ene sida, og asiater og antifascister på den andre, blir betegnet som de verste i Storbritannia på flere år. Ifølge BBC skal roen nå ha senket seg over Bradford etter nattas inferno.

Nasjonalistisk massemøte

Bråket startet etter at det høyreekstreme partiet National Front hadde oppfordret til massemøte denne helga. Til tross for at nasjonalistene ikke klarte å samle så mange ekstremister, klarte ikke de 200 utstasjonerte politifolkene å avverge sammenstøtene med asiatiske ungdommer, skriver Expressen.

Bråket startet i bykjernen hvor store menneskemengdre demonstrerte mot nasjonalistenes samling, melder BBC. Mer enn 900 politifolk ble sendt ut for å få kontroll med menneskemengdene. Av disse var 425 hentet inn fra omliggende politidistrikt.

Brannbomber, steiner og fyrverkeri ble fløy gjennom lufta i sentrale deler av byen i går kveld. Opprørspoliti ble angrepet med steiner og deler av gateskilt, og 120 tjenestefolk ble skadd. Ifølge Expressen skal to demonstranter være knivstukket.

36 mennesker ble pågrepet i løpet av kvelden og natta.

Spenning

Dette var ikke første gang det kom til kraftige sammenstøt i Bradford. Spenningen mellom nasjonalister og asiatiske ungdommer blusset opp igjen så seint som i slutten av juni, da regjeringen inførte demonstrasjonsforbud i byen.

Byen har omtrent 100 000 innvandrere med asiatisk bakgrunn, samt en markant andel høyreekstreme og nasjonalister.

I BRANN: Byen Bradford var flere steder forvandlet til et brennende inferno i natt.Foto: SCANPIX