MULIG STREIK. Meklingen mellom SAS og fagforeningen Svensk Pilotforening fortsetter og fristen er satt til åtte torsdag morgen. Foto: NTB Scanpix
MULIG STREIK. Meklingen mellom SAS og fagforeningen Svensk Pilotforening fortsetter og fristen er satt til åtte torsdag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

120 SAS-flygninger er allerede innstilt. Meklingen fortsetter på overtid

Fristen utsatt til klokka åtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forhandlingene mellom SAS og fagforeningen Svensk Pilotforening fortsetter utover natta. Det melder Aftonbladet.

Meklingsfristen er flyttet til klokka åtte torsdag morgen.

- Fristen er flyttet til klokka åtte, sier Rebecca Rosenvinge i Svensk Pilotforening, etter at den opprinnelige fristen gikk ut ved midnatt.

Det samme gjelder forhandlingene med Norske SAS-flygeres forening (NSF).

Hvis de ikke kommer til enighet med arbeidsgiveren, står seks norske flygere klare til å gå ut i streik fra torsdag morgen. Det er det LO-tilsluttede Norsk Cockpitforbund som fører meklingen for Norske SAS-flygeres Forening (NSF). Motparten representeres ved NHO Luftfart, skriver NTB.

Svenskene rammes De første pilotene tas ut fra morgenen av hvis det ikke er oppnådd enighet. Det er fortsatt avstand mellom partene i forhandlingene om å få på plass en helt ny tariffavtale for flygerne som er organisert i NSF.

Rundt 300 svenske flygere i SAS er klare for streik og klare til å legge ned arbeidet hvis selskapet ikke gir dem en tariffavtale de er fornøyd med.

Det er hovedsakelig svenske flypassasjerer som rammes.

Rolig i Norge Det blir ikke flykaos i Norge med det første. Hvis det blir streik, vil kun seks flygere legge ned arbeidet allerede torsdag. En eventuell opptrapping vil ikke skje før over helgen.

Men i Sverige er situasjonen en annen. Der har SAS allerede kansellert 120 flyginger av frykt for streik, ifølge Aftonbladet.

Flertallet av SAS' flyginger i Sverige og til og fra Sverige vil rammes hvis det blir streik. Det kan også oppstå enkelte forstyrrelser i flytrafikken i Norge og Danmark, advarer selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer