120 soldater har sagt opp i protest

Raser mot personalbehandlingen i HV016-saken.

SIER OPP I PROTEST: MER ENN 120 soldater i Heimevernets innsatsstyrke har sagt opp i protest mot forsvarets personbehandling i HV016-saken, melder NRK. Her fra en øvelse i 2004.
Foto: Morten Holm / SCANPIX .
SIER OPP I PROTEST: MER ENN 120 soldater i Heimevernets innsatsstyrke har sagt opp i protest mot forsvarets personbehandling i HV016-saken, melder NRK. Her fra en øvelse i 2004. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere enn 120 soldater i Heimevernets innsatsstyrke har kollektivt sagt opp i protest mot forsvarets personalbehandling, melder NRK Dagsnytt.

Ifølge kanalen mener soldatene at HV016 legges ned i strid mot politiske signaler og uten at Forsvaret har hørt med dem det gjelder.

I protestene ligger det også en anmodning om at forsvarsminister Grete Faremo må be forsvarssjef Harald Sunde om å gå av.

- Dette er jeg ikke enig i, sier generalinspektør for Heimvernet, Kristin Lund, til NRK.

Mistenkes for sikkerhetsbrudd Dagbladet kan i dag avsløre at heimevernssjefen mistenkes for sikkerhetsbrudd.

Generaladvokat Arne Willy Dahl har bedt om full etterforskning av generalmajor Lund. Norges eneste kvinnelige general kan ha avslørt militære hemmeligheter i en TV-debatt om bråket rundt spesialavdelingen HV016 før jul.

24. november deltok Lund i en debatt om nedleggelsen av HV016 i NRK-programmet Dagsnytt 18.

Debatt - I debatten skal generalinspektøren for Heimevernet ha kommet med uttalelser om en annen person, og avslørt at denne tilhører HV016. Dette er så vidt jeg har forstått graderte opplysninger som selv ikke medlemmene av HV016 har lov til å oppgi, sier generaladvokat Arne Willy Dahl til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer