Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1200 BMW'er kalles tilbake i Norge

BMW mest populære bilmodell i Norge, 3-serie - E46, må tilbakekalles etter at det er oppdaget feil på noen modeller. Tilsammen 1200 biler må inn på verksted på grunn av feil på bremsene og kollisjonsputene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilens kollisjonspute på siden kan utløses selv om bilen ikke er innvolvert i en kollisjon. Det er nok at du kjører borti en fortauskant eller lignende med høy fart. Selve trykket fra puten er ikke farlig, men bilister kan skvette til, og i verste fall kjøre av veien.

- Det var en journalist som oppdaget feilen under en test, sier salgs og markedssjef i BMW Norge, Petter Quinsgaard.

Den andre feilen som er oppdaget, gjelder bremsene. På en bil var bremsen ble et festeklipp feilmontert. Konsekvensen ble at bremsene sviktet. Heldigvis virket håndbrekket.

De som har en bil av nevnte modell vil få dekket sine utgifter med å få sjekket bilen. Tilsammen skal 280 000 biler på verdensbasis kalles inn. Så langt er kollisjonspute-feilen oppdaget på en håndfull biler, mens den andre feilen, i bremsesystemet, er kun oppdaget på en bil så langt.

- Er det trygt å kjøre bilen inntil den har vært på verksted?

- Det er helt greit å bruke bilen. Den prosentvise sjansen for at noe skal skje er minimal, sier Quinsgaard til Dagbladet :på nettet.