Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1200 fanger i Kirgisistan sydde igjen leppene sine

I protest mot dårlige forhold i fengslene.

SYDD SJØL: Denne fangen sitter fengslet i Kirgisistans hovedstad Bisjkek, og har sydd igjen sine egne lepper i protest mot de tøffe forholdene i fengselet. Nå er sultestreiken avsluttet. Foto: VYACHESLAV OSELEDKO / AFP PHOTO
SYDD SJØL: Denne fangen sitter fengslet i Kirgisistans hovedstad Bisjkek, og har sydd igjen sine egne lepper i protest mot de tøffe forholdene i fengselet. Nå er sultestreiken avsluttet. Foto: VYACHESLAV OSELEDKO / AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av fanger i Kirgisistan har avsluttet en sultestreik mot forholdene i fengslene. Under aksjonen har 1200 fanger sydd igjen leppene sine.

Opplysningene om at sultestreiken er avsluttet, ble gitt av en tjenestemann i fengselsvesenet lørdag.

De siste fangene som gikk med på å avslutte aksjonen, skal ha være innsatte i et kvinnefengsel i en landsby kalt Stepnoe.

- De avsluttet sultestreiken etter å ha blitt overbevist om at fangevokterne ikke ville utsette dem for flere overgrep, sier Kirgisistans menneskerettighetsombud, Tursunbek Akun.

Nesten 7000 fanger har siden 17. januar deltatt i sultestreiken. Fengslene i Kirgisistan er beryktet for dårlige forhold og tøffe vilkår, og fangene krevde forbedringer.

(NTB)


AVSLUTTET SULTESTREIK: Fangene har nå avsluttet sultestreiken, og håper på bedre forhold. Foto: IGOR KOVALENKO / EPA
AVSLUTTET SULTESTREIK: Fangene har nå avsluttet sultestreiken, og håper på bedre forhold. Foto: IGOR KOVALENKO / EPA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!