Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 1200 kan miste jobben i Braathens

Over helga legger Braathens fram sin spareplan etter å ha mistet passasjerer siden april. Stavanger Aftenblad skriver at rundt en firedel av de ansatte kan bli fjernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Braathens vil mandag eller tirsdag legge fram selskapets plan for å spare penger. Informasjonsdirektør Frode Geitvik i Braathens vil ikke kommentere opplysningene i Stavanger Aftenblad om at rundt én firedel av de ansatte må bort.

- Det får stå for deres regning, sier han til NTB.

Dagens Næringsliv skrev 24. oktober at SAS krever at Braathens blir slanket før et eventuelt oppkjøp.

- Dette har egentlig ikke noe å gjøre med det. Det er mer en konsekvens av fallende trafikktall, sier Geitvik.

I september falt passasjerbelegget på innenlandstrafikken med 10,8 prosent.

SAS kutter også antall ansatte. Der har ledelsen varslet oppsigelser av 1.100 av selskapets 31 000 ansatte i 2002. De vil tirsdag legge fram enda en ny tiltakspakke samtidig som resultatet for 3. kvartal blir presentert.

(NTB)

TØFFE TIDER: - I dag passerte vi ei av flere kneiker som står foran oss, sa infosjef Frode Geitvik i Braathens etter at konkurransetilsynet i forrige uke tillot SAS å kjøpe den konkurstruede konkurrenten. Nye tøffe kneiker kommer til uka.
Hele Norges coronakart