1200 må gå fra Forsvaret

1200 ansatte i Forsvarets logistikkorganisasjon vil i løpet av året miste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret skal spare penger, og innen utgangen av 2005 skal til sammen 5.000 ansatte fjernes, i tillegg til utstyr og eiendom, ifølge et stortingsvedtak.

Forsvarets logistikkorganisasjon organiserer støttefunksjonen til den operative delen av Forsvaret. 6.500 er ansatt i logistikkorganisasjonen. I løpet av året skal dette antallet ned i 5.300, skriver Aftenposten.

- Hovedtyngden av dem som mister arbeidet er nok fra 50 år og oppover. Er du over 50 og har jobbet hele ditt liv på et lager ute i et distrikt hvor det er vanskelig å finne annet arbeid, kan det være mer lønnsomt å bli stående i arbeidet i påvente av utfallet i en arbeidsrettssak, sier lederen for Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Forsvaret, Tone Rønoldstangen.

Forsvarets logistikkorganisasjon har som mål å redusere årlige driftskostnader med minst 1 milliard kroner netto. Administrerende direktør Erik Hernes opplyser at mange av de 1.200 som må gå, er ansatt i områder av landet der det ikke er særlig mange andre jobber. Han mener at mange må flytte på seg, og sier at den store utfordringen nå er å identifisere de 1.200 som skal gå.

NTB