1200 tele-ansatte tilbake på jobb

I alt 1200 streikende Telenor-ansatte går tilbake til jobb så raskt som mulig. Men de er dypt skuffet og lite motiverte etter å ha blitt stanset av tvungen lønnsnemnd - den fjerde i årets lønnsoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lønnsnemnda kom som en bombe. Vi er veldig skuffet, sa LO Stats leder, Terje Moe-Gustavsen i 12.30-tiden onsdag da han kom ut fra møtet med kommunalministeren.

- Streiken var en fare for liv og helse, framholdt kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad, og viste til at det tar for lang tid å behandle dispensasjonssøknader når det oppstår feil på telefon- og varslingssystemer ved helseinstitusjoner og nødnumre. Hun baserer sitt forslag om tvungen lønnsnemnd på rapporter fra Statens helsetilsyn og Post- og teletilsynet.

Terje Moe-Gustavsen og Tele- og Dataforbundets leder, Tore Guldbrandsen avviser blankt at streiken skapte fare for liv og helse, og påpeker at kommunalministeren ikke kan vise til en eneste farlig situasjon.

- Jeg har hele tiden vært overrasket over at Tele- og Dataforbundet har spisset streiken så sterkt mot vitale funksjoner. Telenor har sagt til kundene, og til LO, at vi ikke kunne ta ansvar for beredskapen omkring nødnumrene lenger, sier administrerende direktør Lars Haukaas i arbeidsgiverorganisasjonen NAVO.