Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12.000 flere statsansatte under de rødgrønne

112 statlige etater har økt antall ansatte med totalt 12.000 i løpet av de fire siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||To av tre statlige virksomheter har flere ansatte i dag enn da den rødgrønne regjeringen tok makten for fire år siden. 140.000 nordmenn er i dag ansatt i staten.

Mens offentlige virksomheter som Forsvaret og Jernbaneverket har kuttet kraftig i antall ansatte, trekker statlige virksomheter som politi, statlige høyskoler, universiteter, Utlendingsdirektoratet, Nav, skatteetaten, Statens kartverk, Statens innkrevingssentral og departementene opp, skriver Aftenposten.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) sier til avisen at veksten kommer på prioriterte områder, er helt i tråd med Soria Moria og dermed et bevis på at regjeringen holder det den har lovet.

Høyres tidligere finansminister Per-Kristian Foss advarer og sier at «gode tider er farlige når man bare øser ut penger».

Neste år blir det enda flere statlige ansatte, kan man lese ut av statsbudsjettet. Det bidrar til å bringe statens driftsutgifter neste år opp til 138 milliarder kroner, mot 89,5 milliarder kroner i 2005.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling