122 døde i branninferno

Brannen som startet i en fyrverkeributikk i Lima, har tatt livet av minst 122 mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er forferdelig. Det ligger rundt seksti døde på gatene, og vi aner ikke hvor mange flere som befinner seg inne i bygningene, sa Tulio Nicolini, brannsjef i Lima like etter at alarmen gikk rundt 19.30 lokal tid lørdag kveld.

Brannvesenet anslår at minst 122 mennesker mistet livet i brannen, mens 180 mennesker ble skadd. Sykehuskapasiteten i området skal ha blitt sprengt.

Tallene kan bli enda høyere.

Forkullede lik

Myndighetene i Peru har erklært to dagers landesorg til minne om ofrene i brannen.- Jeg har sett restene av mennesker som satt fast i bilene sine, forkullede lik i gatene, forteller Nicolini, som kaller brannen en stor katastrofe. Brannfolk tror temperaturen inne i de brennende bygningene kan ha vært opptil 600 grader celsius.

Rundt 1.200 politimenn og like mange brannmannskaper skal ifølge nyhetsbyrået DPA ha blitt sendt til katastrofestedet.

Brannvesenets arbeid er vanskelig på grunn av lavt vannt rykk og de trange gatene som leder inn til forretningssenteret. Ifølge CNN sto fire bygninger fortsatt i brann tidlig søndag morgen norsk tid.

Fyrverkeri

De første opplysningene om årsakene til brannen tyder på at den startet i en butikk som solgte fyrverkeri uten tillatelse. Den eksplosjonsartede brannen skal ha startet da fyrverkeriet ble testet ut av salgsmennene. Eksplosjonen skal ha ført til en kjedereaksjon, som gjorde at brannen spredte seg i rekordtempo.

Forretningssenteret var veldig godt besøkt da ulykken skjedde. Folk hadde dratt inn til byen for å handle inn fyrverkeri til nyttårsaften. Brannen spredte seg raskt og voldsomt, og flere av de døde ble funnet ihjelbrent eller kvalt av røyk, ifølge meldinger fra statlig fjernsyn. Det fortelles om panikkscener da folk flyktet vekk fra flammene.

Det fortsatte å brenne i bygningene søndag morgen norsk tid, og eksplosjoner kunne høres fra bygningene.

(NTB)

<B>BEKJEMPER BRANN:</B> Brannmenn på plass ved storbrannen i Lima.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer