ISKALDT: 132 mennesker har frosset ihjel i Russland. Her puster en arbeider ut i 23 minusgrader i Moskva 24. desember. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB Scanpix
ISKALDT: 132 mennesker har frosset ihjel i Russland. Her puster en arbeider ut i 23 minusgrader i Moskva 24. desember. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB ScanpixVis mer

123 har frosset i hjel i Russland

En kuldefront i Russland har i løpet av de ti siste dagene tatt livet av i alt 123 mennesker, melder russiske helsemyndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Moskva-regionen har temperaturen falt til minus 30 grader, mens den i det østlige Sibir har vært helt nede på minus 50 grader.

Om lag 800 personer er innlagt på sykehus med frostskader, 201 av dem det siste døgnet, opplyste en kilde til nyhetsbyrået Interfax første juledag.

Vanligvis ligger temperaturen i Moskva på rundt 12 minusgrader ved juletider. De kaldeste periodene pleier først å inntreffe i januar og februar.

Senere i uken er det imidlertid ventet langt mildere vær, med temperaturer på rundt 0 grader i Moskva.

Ytterligere 83 mennesker har mistet livet i Ukraina, og 57 er døde i Polen.

I München ble det derimot satt varmerekord julaften med 20,7 grader om ettermiddagen. Det er den høyeste temperaturen som noensinne er målt på julaften i Tyskland, ifølge den tyske værtjenesten DWD. Også i Sør-Frankrike og Italia ble det målt temperaturer godt over 20 grader.

- Dette er bemerkelsesverdige temperaturer som vi ikke ser hvert år, kommenterte den franske meteorologen Patrick Galois.

(NTB)