123 prester mot Köhn

123 prester i Bjørgvin har undertegnet et opprop til bispemøtet mot at Hamar-biskop Rosemarie Köhn har gjeninnsatt den lesbiske presten Siri Sunde som menighetsprest etter at Sunde inngikk partnerskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

11 av de 12 prostene i Bjørgvin hadde sendt ut oppropet, og ba om underskrift fra de om lag 200 prestene i aktiv tjeneste i bispedømmet.

Prost Ivar Braut på Stord sier til NTB at dette er en betydelig respons, som viser at prestene og menighetene i Bjørgvin er opptatt av denne saken.

Han avviser at resultatet av underskriftsaksjonen kan leses slik at de 70-80 prestene i Bjørgvin som ikke har skrevet under oppropet støtter biskop Köhns handlemåte i Siri Sunde-saken.

- Flere prester har gjort det klart at de ikke ønsket å underskrive oppropet av prinsipielle grunner, men at de støtter vårt syn i sak. Vi vet også at endel prester er på vinterferie og derfor ikke har mottatt brevet fra oss, sier Ivar Braut.

I oppropet blir bispemøtet bedt om å avklare situasjonen ved ikke å gjøre kompromiss som kan føre til uvisshet og forvirring for menighetene.
- Jeg har ingen formening om hva bispemøtet konkret skal komme fram til. Dette er en ryddejobb som ikke blir lett, sier prost Ivar Braut.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer