I BRANN: Passasjerferja «Pella», eid av selskapet AB maritime, med mer en 1200 passasjerer står i brann i utenfor rødehavsbyen Aqaba i Jordan. Foto: Arab Bridge Maritime Company
I BRANN: Passasjerferja «Pella», eid av selskapet AB maritime, med mer en 1200 passasjerer står i brann i utenfor rødehavsbyen Aqaba i Jordan. Foto: Arab Bridge Maritime CompanyVis mer

1230 mennesker reddet fra brennende ferje i Rødehavet

Flyktet i livbåter da storbrann brøt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ferje med 1230 mennesker om bord begynte i morges å brenne i Rødehavet. Transportminister Ali Zein El-Abdeen opplyser ved 1115-tida at omkring 75 prosent av brannen er slukket, og en time seinere melder Assosciated Press at samtlige passasjerer er reddet ut og i live.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble passasjerene tvunget i livbåtene da brannen brøt ut, kort tid etter at den forlot rødehavsbyen Aqaba.

Brannen brøt ut i lasteseksjonen av ferja.

Ringte selv En passasjer skal også ha kontaktet et TV-program med direktelinje - 'Sabah ON' - med en bønn om å bli reddet, skriver Ahram Online.

Ferja skal ha vært på vei fra havnebyen i Jordan til den egyptiske havnebyen Nuweiba, ifølge ifølge egyptiske havnemyndigheter.

Det er så langt ikke meldt om skadede eller omkomne, men redningsaksjonen fortsetter, og et annet fartøy skal ha blitt sendt fra Aqaba for å delta i redningsarbeidet.

Store skader Det egyptiske forsvaret og kystvakten var også involvert i redningsarbeidet.

Ifølge de egyptiske havnemyndighetene skal det være omfattende skader på fergen.

Ifølge Reuters brøt brannen ut på ferja «Pella», eid av selskapet AB maritime om lag 15 nautiske mil utenfor Aqaba

Passasjerene om bord var i all hovedsak egyptiske utenlandske arbeidere.