Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1...2...3...600 millioner, hopp!

I ettermiddag brakte det løs. Kunne 600 millioner mennesker forandre jordas bane rundt sola?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet worldjumpday.org skiltet med rundt 600.248.000 påmeldte noen minutter før begivenheten som forhåpentligvis vil gjøre jorden til et bedre sted å leve, fant sted.

I dag, kl. 12:39:13 - presis!- skulle nemlig 600 millioner hoppe så høyt og lande så hardt at jorda kom ut av bane. Forutsatt at de landet akkurat samtidig.

Kan forandre bane
Ifølge nettstedet WJD, som tilsynelatende er drevet av et tysk brødreskap kalt Lambda-Omega-Lambda - LOL (\'Laughing Out Loud\', red.anm.)- vil ett hopp utført på samme tid av 600 millioner mennesker kunne endre jordens bane rundt sola. Påstanden er basert på forskning gjennomført av \'professor\' Hans Peter Niesward.

- Akkurat på denne dagen, på dette tidspunktet er jorda på sitt mest sårbare. Da er det mulig å påvirke jordens bane rundt sola. Våre beregninger tilsier at det trengs omkring 600 millioner mennesker for å få det til, sier en noe utilpass og ikke helt troverdig Niesward i et video-opptak som ligger tilgjengelig på nettsiden.

Det er nok rimelig å anta at dette også er det eneste video-opptaket som er gjort av Niesward, ettersom et kjapt googlesøk kun relaterer \'professoren\' til artikler som omhandler World Jump Day.

Moder-Jords redning?
Men hvorfor skal jorden bli et bedre sted å leve, dersom den endrer bane rundt sola?

Jo, hevder nettstedet, fordi klimaet på jorda vil bli heftig forandret:

- En liten forandring i jordens bane rundt sola vil minimere global oppvarming. I tillegg vil det gjøre klimaet mer levelig.

Det høres for godt ut til å være sant. En oppfatning delt av astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard.

SYNKRONISERT: 12.39.13 presis, hoppet 600 millioner mennesker. I allefall dersom vi skal tro på World Jumpday sin hjemmeside. Men landet alle samtidig? Foto: SCANPIX/AP
SYNKRONISERT: 12.39.13 presis, hoppet 600 millioner mennesker. I allefall dersom vi skal tro på World Jumpday sin hjemmeside. Men landet alle samtidig? Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Et skjelv. I beste fall.

- Det er helt sprøtt. Det ville være spektakulært å se 600 millioner mennesker hoppe samtidig, men uansett hva vi gjør med Moder-jord kan vi ikke forandre hennes bane rundt sola, sier han til Dagbladet.no i går kveld.

- Det eneste som kanskje vil skje er at man klarer å lage et lite skjelv som man kan lese av på en måler, kommenterer Ødegaard.

248 000 fler enn det nødvendige meldte seg på. Klarte de hoppet samtidig? \'Professoren\' trenger noen dager på å beregne resultatet.

I mellomtiden er vi i Dagbladet.no nysgjerrige på om du var en av de 600 millionene som hoppet? Si din mening.

PS! Vil du vite hvem professor Nieswards egentlige er, sjekk denne artikkelen.

FØR: Den overbevisende nettsiden informerte saklig hvorfor man burde hoppe.
ETTER: «Hoppet er over. Vi håper du hadde en god landing. Vi jobber med å kalkulere resultatet av hoppet, og vil komme tilbake om noen få dager.»