124 arrestert i forbindelse med Mumbai-terroren

I Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pakistan har de siste dagene arrestert 124 personer, mistenkt for å ha forbindelser til terroraksjonene i Mumbai i november i fjor, melder Sky News.

195 mennesker mistet livet i forbindelse med angrepene.

Terrordramaet i Mumbai time for time

På en pressekonferanse i dag fortalte landets innenriksminster Rehman Malik at de arresterte har forbindelser til den militante grupperingen Lashkar-e-Taiba.

Organisasjonen er forbudt i Pakistan.

Ønsker samarbeid
I en større aksjon har de pakistanske sikkerhetsstyrkene gjennomsøkt blant annet 20 bedrifter, 87 skoler, 2 biblioteker og syv religionsskoler.

Disse er drevet eller har nære tilknytninger til en veldedighetsorganisasjon som har klare forbindelser med den forbudte grupperingen.

- Vi ønsker å vise at Pakistan tar kampen mot ekstremisme alvorlig, sa Malik ifølge BBC News.

Samtidig påpekte han at etterforskningen trenger hjelp og informasjon fra India, for å kunne komme videre.

Anstrengt forhold
Aksjonen kom uken etter at Indias innenriksminster gikk ut beskyldte Pakistan for å sitte med hendene i fanget og ikke gjøre noe for å
etterforske terrorangrepen i Mumbai.

Relasjonen mellom landene har vært anstrengt i mange år.

Angrepene i Mumbai hjalp ikke på forholdet.

India har ved flere anledninger åpenlyst beskyldt Pakistan for indirekte å stå bak angrepene, ved å støtte terroristgrupper.

Indiske myndigheter hevder også at terroraksjonen ble planlagt på pakistansk jord.

Slo til mot luksushotell
Væpnede menn slo til minst syv steder i den indiske storbyen Mumbai onsdag 26. november 2008, deriblant to luksushoteller, et jødisk senter, et sykehus, en restaurant og en jernbanestasjon.

Terroristene okkuperte luksushotellene Taj Mahal Palace og Trident Oberoi og tok et hundretall gjester som gisler.

Torsdag 27. november stormet de indiske styrkene de fleste okkuperte bygningene. Fredag ble det jødiske senteret stormet.

195 mennesker ble drept, derav minst 26 utlendinger. Omkring 300 ble såret. I tillegg er 11 terrorister drept.

Den pakistanske terrororganisasjonen Lashkar-e-Taiba skal stå bak aksjonen.

GIKK TIL AKSJON: Pakistanske styrker har de siste dagene arrestert 124 personer, som mistenkes å være tilknyttet den forbudte militante grupperingen Lashkar-e-Taiba, ifølge landets innenriksminister Rehman Malik. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
GIKK TIL AKSJON: Pakistanske styrker har de siste dagene arrestert 124 personer, som mistenkes å være tilknyttet den forbudte militante grupperingen Lashkar-e-Taiba, ifølge landets innenriksminister Rehman Malik. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer