STORE ØDELEGGELSER: Den voldsomme skogbrannen i Aust-Agder i sommer ødela enrome skogsområder. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
POOL
STORE ØDELEGGELSER: Den voldsomme skogbrannen i Aust-Agder i sommer ødela enrome skogsområder. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix POOLVis mer

12,4 millioner til Froland

Får ekstra penger fra regjeringen etter skogbrannen i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og regionaldepartementet gir en ekstrabevilgning på 12,4 millioner kroner til Froland kommune i Aust-Agder etter den store skogbrannen som rammet kommunen i sommer.

Skogbrannen som rammet Froland i juni, er den største i Norge i etterkrigstiden. Brannområdet omfattet om lag 27.000 dekar, og nærmere 19.000 dekar produktiv skog med 88.000 kubikkmeter nyttbar tømmer ble totalskadd.

Les alt om skogbrannen i Froland.

- Jeg vet dette er til god hjelp for Froland kommune. Jeg håper midlene kan bidra til å skape ny optimisme og en positiv næringsutvikling, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Landbruks- og matdepartementet har også åpnet for å kunne gi en større tildeling av nærings- og miljøtilskudd til de berørte skogeierne i Froland kommune.

(NTB)