125 omkommet: r Sharda Janardhan Chitikar (til venstre) trøstes av en slektning etter å ha mistet to barn. .Foto:  (AP Photo/Gurinder Osan)
125 omkommet: r Sharda Janardhan Chitikar (til venstre) trøstes av en slektning etter å ha mistet to barn. .Foto: (AP Photo/Gurinder Osan)Vis mer

125 bekreftet omkommet

Dødstallene stiger i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det melder CNN.

Blant de 125 som er bekreftet døde er det minst seks utlendinger, sier indiske myndigheter. Det er bekreftet at en brite og en italiener er omkommet.

Ingen nordmenn har mistet livet, men en norsk mann er blant de rundt 300 som er skadd i blodbadet. Molde-mannen som er i 50-årene er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Den pliktoppfyllende kommuneansatte selv kontakt med arbeidsgiveren for å melde fra at han ikke kommer på jobb som planlagt over helga.

- Han ringte selv og orienterte om hva som hadde skjedd, for å varsle at han ikke kommer hjem på mandag, sier rådmann Arne Sverre Dahl i Molde kommune til Dagbladet.no.

Ti frigitt

Samtidig er ti gisler frigitt fra et av hotellene som har vært beleiret. Men fortsatt kjemper væpnet politi mot terroristene på tre steder i Mumbai.

Muslimske terrorister står trolig bak det som er et av Indias verste terrorangrep noensinne.

Minst ti mål i Indias finanshovedstad Mumbai ble angrepet i går kveld. Ifølge AP er mer enn 300 mennesker skadd, og turister blir fortsatt
holdt som gisler på Trident hotell

Statsminister Manmohan Singh mener terroristene som står bak angrepet trolig har base utenfor India.

- Bare guttunger
De unge mennene som stormet de to luksushotellene i Mumbai, skjøt vilt rundt seg i korridorene. Briter og amerikanere ble plukket ut som gisler.

Ifølge øyenvitner var angriperne bare guttunger, ikledd jeans og T-skjorter.

— De ba alle stanse og holde hendene i været og spurte om noen var britiske eller amerikanske, sier Alex Chamberlain. Han er selv brite, men greide å rømme via en branntrapp på hotellet Oberoi Trident.

Er du i Mumbai? Ring oss på 24000000 eller SMS/MMS til 2400.