1250 kroner: - Lenge til lønning

En noe uvanlig drue er blitt lagt ut på Finn til en stiv pris. Bakgrunnen for salget vil sannsynligvis overraske.

EDEL DRUE: Trolig ikke druen som primært blir brukt for framstilling av vin. Likevel ønsker selgeren en pris som overgår de fleste flaskene på Vinmonopolet. Foto: Skjermdump Finn.no
EDEL DRUE: Trolig ikke druen som primært blir brukt for framstilling av vin. Likevel ønsker selgeren en pris som overgår de fleste flaskene på Vinmonopolet. Foto: Skjermdump Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dersom den ikke blir solgt i løpet av de neste dagene, da skal jeg legge den ut som en antikvitet, sier Bror Eskildsen (16), selgeren bak Finn-annonsen, til Dagbladet.

- Lenge til lønning

Druen er ifølge selgeren en helt normal butikk-drue, men skiller seg til gjengjeld ut ved at den «deler» seg i to i midten. Man får derfor inntrykket av at det dreier seg om tvilling-drue.

Eskildsen forteller at han kjedet seg, og bestemte seg for å legge den ut for salg på Finn.

UNIK? Om druens utseende forsvarer prisen på 1250 kroner, blir i så fall et tolkningsspørsmål. Foto: Skjermdump Finn.no
UNIK? Om druens utseende forsvarer prisen på 1250 kroner, blir i så fall et tolkningsspørsmål. Foto: Skjermdump Finn.no Vis mer

- Jeg la den ut for å se om noen ville kjøpe den, forteller 16-åringen overfor Dagbladet, og utdyper:

- Det er en stund til jeg får neste lønning, og det hadde gjort seg med litt ekstra penger for å gå til butikken litt oftere.

Han mener likevel ikke at prisen på 1250 kroner er for stiv, og tror at folk som eventuelt hadde hatt lyst på den, likevel kommer til å by.

God respons

Annonsen ble først oppført 7. november. I annonseteksten blir det bare opplyst om at varen ikke kan sendes, og et noe utydelig «Mhm».

Litt etter klokka 21.30 onsdag 8. november, kan han fortelle om følgende tall:

- Totalt har jeg fått 11 e-poster og over 500 klikk. Folk synes i alle fall at dette er gøy, humrer han.

Millardær Kjell Inge Røkke skapte overskrifter da han annonserte at han flyttet til Sveits. Men to sjeldne samleobjekter får ikke bli med. Video: NTB, RøhneSelmer AS, Bjørn Langsem / Dagbladet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Han vedgår imidlertid at ingen så langt har kontaktet ham direkte for å avtale et eventuelt kjøp.

Druen har også blitt fanget opp i Facebook-gruppa «For oss som fascineres av bildene på Finn.no (og andre salgskanaler)» med nærmere 80 000 medlemmer.

Om en eventuell nyoppføring av druen som «antikvitet» vil øke responsen, gjenstår å se. I skrivende stund ligger annonsen fremdeles ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer