Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1250 migranter reddet i Middelhavet

Fem funnet døde.

REDDET: Rundt 1250 nordafrikanske migranter har blitt reddet i Middelhavet i løpet av juledagene. Foto: EPA / NTB Scanpix
REDDET: Rundt 1250 nordafrikanske migranter har blitt reddet i Middelhavet i løpet av juledagene. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 1250 migranter har blitt reddet i løpet av juledagene, mens fem personer er funnet omkommet, ifølge italienske myndigheter.

Migrantene, som var på vei fra Nord-Afrika til Sicilia, ble reddet i fire operasjoner som fant sted i løpet av fire dager. Skip fra Italia og andre land deltok.

Alle ble brakt til Sicilia på italienske marinefartøy. Marineskipet Etna hadde rundt 900 migranter om bord, opplyser den italienske marinen.

Et kypriotisk skip plukket opp fire omkomne, mens ytterligere én død person ble oppdaget av et maltesisk skip. Omstendighetene rundt dødsfallene er ikke kjent.

Migrantene var i forholdsvis god forfatning, ifølge admiral Pier Paolo Ribuffo. Én av kvinnene fødte en liten gutt om bord på Etna på julaften, la han til.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media