- 127 drept i Den sentral- afrikanske republikk i helga

Ifølge Røde Kors i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn 100 andre skal ha blitt skadd i voldshandlingene, som brøt ut da folk fredag strømmet ut i gatene for å feire avgangen til den midlertidige presidenten i landet, Michel Djotodia.

Djotodia tok makten ved et kupp i mars 2013 som leder for de muslimske Seleka-opprørerne. Han har ikke greid å stanse den voldelige konflikten mellom kristne og muslimer, og landene i regionen bidro til å presse fram avgangen.

Kamper i Bozoum I helgen er 25 drept i Bangui, 97 i byen Bozoum i nordvest og fem i M'Bata i sørvest, opplyser presidenten for Røde Kors i Den sentralafrikanske republikk, Antoine Mbaobogo.

De fleste av dem som ble drept i Bozoum var ifølge Mbaobogo sivile. Han sier 912 hus er blitt brent i byen og at 14.000 mennesker har flyktet fra sine hjem.

Lederen for det nasjonale overgangsstyret, Alexandre-Ferdinand Nguendet, har lovet å få en slutt på «anarkiet» i landet. Han har signert en lov som gir nasjonalforsamlingen makt til å velge en ny, midlertidig president i løpet av måneden.

- Festen er over. Ranene er over. Kaoset er over. Det sentralafrikanske folket må gjenvinne sin ære, sa han i en tale til offiserer i Ligoupou-leiren. Nguendet varslet at ytterligere 400 soldater vil bli utplassert for å bedre sikkerhet i Bangui.

På flukt Etter ti måneder med vold mellom folkegruppene i landet er omkring en million mennesker drevet på flukt, melder AFP. Den sentralafrikanske republikk har en befolkning på 4,6 millioner. Bare i løpet av den siste måneden er mer enn 1.000 mennesker drept.

Mandag ble det kjent at flere hundre tidligere regjeringssoldater, som hadde gått over til den kristne militsen, har returnert til regjeringshæren i Den sentralafrikanske republikk.

(NTB)