127 feil og mangler

Norske og danske sjøfartsmyndigheter har i år gitt over 127 pålegg til rederiene som driver danskebåtene og Kiel-ferjene, om å rette opp feil og mangler ved sikkerheten på ferjene. Det er avdekket sikkerhetsbrister på livbåter, branndører, baugport og alarmsystemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Feil og mangler ved utenlandsferjene

Hele mannskapet er redningsmenn

- Svært alvorlig

- Dette er uakseptable enkeltforhold, sier informasjonsdirektør i Det Norske Veritas, Tore Høifødt.

I løpet av første halvår i år har Sjøfartsdirektoratet i Norge, Søfartsstyrelsen i Danmark og Sjöfartsverket i Sverige foretatt syn på alle de store ferjene som går mellom Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og England. Over 127 pålegg er gitt som følge av feil, mangler og manglende prosedyrer funnet om bord på de store passasjerferjene.

- Undersøkelsen har identifisert forhold som må bringes i orden umiddelbart, sier Høifødt.

Høifødt reagerer spesielt på funnene av branndører som ikke lukker seg, sprekker i livbåter, og nødutganger som ikke er merket.

Det er også funnet en redningsflåte som ligger feil vei, slik at utløsermekanismen ikke kunne nås med enkelhet. Det er også avdekket at festeanordningen til baugporten på en av danskebåtene må skiftes ut.

- Sprekker i livbåtene gir falsk sikkerhet. Og en livbåt som er montert feil vei, er jo helt verdiløs. Dette er uakseptable enkeltforhold som må bringes i stand umiddelbart, sier Høifødt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer