128 gisler døde i Moskva - fem ble skutt

Myndighetene i Moskva opplyste torsdag at fem av gislene i Dubrovka-teateret ble skutt og drept. Tallet på gisler som døde er hevet til 128, og navnene ble offentliggjort torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået Interfax.

Tidligere har myndighetene sagt at bare to personer ble skutt, men torsdag innrømmet de altså at fem ble skutt. Resten av gislene døde etter å ha inhalert gass som elitestyrkene sprøytet inn i bygningen før den ble stormet. Åtte utenlandske statsborgere var blant de døde. 42 tidligere gisler befant seg fortsatt på sykehus torsdag.

Nyhetsbyrået RIA-Novosti og TV-kanalen NTV offentliggjorde torsdag en liste med navn på gisler som døde. Medier og hjelpeorganisasjoner har tidligere klaget over at denne informasjonen ble holdt tilbake av myndighetene.

Den russiske nettavisen gazeta.ru hevder at tallet på gisler som ble drept i aksjonen var rundt 150.

Tallet på gisseltakere varierte også. Den siste offisielle versjonen er at samtlige 41 gisseltakere ble drept i operasjonen, mens politikilder umiddelbart etter aksjonen sa at to av dem var tatt i live.

(NTB)

SORG: Ung jente gråter under begravelsen til 14 år gamle Kristina Kurbatova (på bildet) og 13-åringen Arseny Kurilenko, to av barneskuespillerne som deltok i forestillingen Nord-Øst.