128 overdoser hittil i år

Tre mennesker ble funnet døde i Oslo natt til søndag. Dermed er minst 128 mennesker døde som følge av overdose i hovedstaden hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

128 overdoser er en tragisk rekord. Dødstallene ligger drøye 25 prosent over fjorårets.

Flere eldre

Narkotikasjef Morten Yggeseth i Oslo sier at politiet ikke har indikasjoner på at det er såkalt farlig eller uren narkotika i omløp i misbrukermiljøene.

- Men vi opplever en relativt ubehagelig utvikling. Det må jeg si. Uten at jeg har en eksakt statistikk, er det mitt inntrykk at det er flere eldre misbrukere som dør nå, folk over 40 år. Dette er gjerne personer som er uten et fast sted å bo.

Ifølge Dagbladets kilder er både politi og de som jobber med rusproblematikken sjokkerte over de rekordstore dødstallene. Årsaken er trolig at det i hvert fall i perioder er rent (sterkere) stoff i omløp enn vanlig, og at dette er grunnen til at dødsfallene ofte kommer i bølgedaler, slik en har sett denne høsten.

Seks timer

Det første overdoseofferet som døde natt til søndag, ble funnet litt over midnatt ved Paleet P-hus ikke langt fra Oslo sentralstasjon og horestrøket.

Det neste offeret ble funnet ca klokka 03.30 på havna, men den siste lå på Kontraskjæret mellom Akershus festning og rådhuset. Han ble funnet ca. klokka 06.00.

Tre liv tok brått slutt i løpet av seks kalde timer.