129 kort skimmet i Rogaland

Kopiert på en Statoil-stasjon i Lund, misbrukt i Polen.

SVINDLET: Kortinformasjonen ble kopiert på en bensinstasjon i Rogaland den 8. april. Fem dager senere ble denne informasjonen brukt til å tømme flere norske kontoer fra Polen. 
Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SVINDLET: Kortinformasjonen ble kopiert på en bensinstasjon i Rogaland den 8. april. Fem dager senere ble denne informasjonen brukt til å tømme flere norske kontoer fra Polen. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til sammen 129 kort er blitt skimmet på en Statoil-stasjon på Moi i Lund kommune i Rogaland. Kortene er forsøkt misbrukt i Polen.

- Fra mange av kontoene har gjerningsmennene lyktes i å få ut fra 3 000 kroner og oppover. Politiet har ennå ikke oversikt over totalbeløpet som er tatt ut, opplyser lensmann Svein Arild Bringedal ved Lund lensmannskontor.

Det var onsdag 8. april mellom klokken 8 og 19 at svindelen skjedde på Statoil 123-stasjonen.

De 129 kortene som ble skimmet, er blitt forsøkt misbrukt i Polen fra 13. april.

- Politiet har kontaktet Kripos og vil kontakte polske myndigheter i den videre etterforskningen, sier Bringedal.

Foreløpig er 13 tilfeller anmeldt.

Bringedal oppfordrer alle involverte til å ta kontakt med politiet.

Politiet er videre interessert i observasjoner i området rundt Statoil 123-stasjonen på Moi fra natt til onsdag 8. april og ut dagen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer