Du leser nå Dagbladet Pluss

13 000 familier venter på UDI: - Må sette livet på vent

Det skulle ta UDI ni måneder å behandle søknaden om Raheel Khans familiegjenforening. Så ble ventetida plutselig doblet.

VENTER: — Når du er nygift, har du gjerne håp og drømmer for framtiden. Nå tvinges vi til å sette hele livet på vent, sier Raheel Khan (30)
som pludrer med sønnen Moheed via Skype. FOTO: TORUN STØBAK
VENTER: — Når du er nygift, har du gjerne håp og drømmer for framtiden. Nå tvinges vi til å sette hele livet på vent, sier Raheel Khan (30) som pludrer med sønnen Moheed via Skype. FOTO: TORUN STØBAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIDSVOLL (Dagbladet): Raheel Khan (30) peker på mobilskjermbildet av sønnen Moheed, og pludrer til den tre måneder gamle babyen i barnesenga på den andre siden av verden.

Da kona ble gravid i fjor anslo UDI at det ville ta ni måneder før hun og barnet kunne flytte hjem til Norge fra Pakistan. Så ble saksbehandlingstida plutselig økt til 18 måneder.

Nå skjer den daglige kontakten med sønnen og kona på Skype eller chattefunksjonen Viber. Den økte saksbehandlingstida rammer familien hardt.

- Når du er nygift, som vi var, har du gjerne håp og drømmer for framtida. Nå tvinges vi til å sette hele livet på vent. Det UDI driver med er psykisk terror, sier Khan.

Utvisningssaker

Saksbehandlingstida i familiegjenforeningssaker varierer fra land til land - men har skutt i været siden regjeringsskiftet, fra 150 dager i snitt i 2013 til gjennomsnittlig 227 dager så langt i år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.