13 000 flykter fra flammene i California

3500 hus trues av storbrann. Minst ti skadd.

BRENNER NED: Brannmann Andy Klein forsøker å redde et maleri fra et brennende hus i Santa Barbara, California. Minst 13 000 mennesker er på flukt fra brannene i området, og et tjuetalls hus er blitt redusert til rykende ruiner. Foto: REUTERS/SCANPIX
BRENNER NED: Brannmann Andy Klein forsøker å redde et maleri fra et brennende hus i Santa Barbara, California. Minst 13 000 mennesker er på flukt fra brannene i området, og et tjuetalls hus er blitt redusert til rykende ruiner. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Over 13 000 mennesker er på flukt fra en voldsom brann som herjer Santa Barbara i delstaten California. Over 5400 hjem er evakuert, og minst 20 bolighus i eksklusive nabolag har brent til grunnen, melder AP.

Innbyggere sier de måtte forlate hjemmene i all hast da flammevegger nærmet seg. 3500 hus er nå truet, melder LA Times.

- Det begynte å brenne dramatisk. Ilden kom 100 meter fra huset mitt, sier lokale Gregg Patronyk til AP.

- Presset for å dra var stort. Politiet ville at jeg skulle ut, og jeg fikk en panisk telefon fra søsteren min som var på vei for å hente meg. Så jeg pakket bilen, hentet henne og dro, legger han til.

• Er du i California? Tips oss på mms/sms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Brannen, som startet tirsdag, utgjør en rekordtidlig start på delstatens årlige skogbrannsesong.

UnntakstilstandMyndighetene frykter den skal spre seg til sentrumsområder, og guvernør Arnold Schwarzenegger har erklært unntakstilstand, melder NTB. 1400 brannmenn og en rekke helikoptre og fly forsøker å få brannen under kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer