Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-14 år med ekstra lønnsvekst er tatt ut med et sveip

- Det er noen enormt kraftige støtdempere som virker nå, sier sjeføkonom Kjetil Olsen.

Kjetil Olsen: Mener norsk økonomi ikke er så svak som mediebildet gir inntrykk av. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Kjetil Olsen: Mener norsk økonomi ikke er så svak som mediebildet gir inntrykk av. Foto: Iván Kverme, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Historisk lave renter, historisk svak krone samt ekspansiv finanspolitikk holder økonomien oppe, fastslår sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

Kraftige støtdempere - Det er noen enormt kraftige støtdempere som virker nå. Det er ikke så nattsvart som mange skal ha det til. Det er mange næringer som gjør det bra og bedre enn på lenge. Det avhenger av hvor lenge kronen forblir svak. Med det oljeprisforløpet vi nå ser for oss, er det god grunn til å tro at kronen blir svak fremover slik at vi får med oss den kostnadsforbedringen, sier Olsen til Finansavisen.

Hvis man skal bruke uttrykket krise, må det være om oljefylkene, ifølge Olsen, ikke om landet som sådan. I resten av landet har ledigheten sunket.

Satt på spissen: Resten av landet får det bedre.

Rentekutt Både Nordea og DNB Markets venter i sine ferske prognoser at Norges Bank senker renten ytterligere to ganger, til 0,25 prosent. DNB venter kutt neste uke og en gang neste år, Nordea to ganger neste år.

Lønn Lønnsveksten neste år vil falle og gi rom for kutt, tror bankene.

- Kronefallet gjør at 13-14 år med ekstra lønnsvekst i Norge er tatt ut med et sveip. Det kan fort gå greit, slår Olsen fast.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media