13 A-gjengmedlemmer tatt i politiaksjon

Maskinpistoler ble beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 13 menn i A-gjengen ble fredag ettermiddag og kveld pågrepet av politiet i en nøye planlagt aksjon i Oslo og Akershus.

Mye våpen

Politiet aksjonerte på bakgrunn av at det er mye våpen i omløp i gjengmiljøet, og frykt for at det kunne oppstå nye konfrontasjoner. Aksjonen ble derfor gjennomført fredag mellom klokken 12 og midnatt i Oslo-området, blant annet mot adresser i hovedstaden og Bærum.

Politiet mistenkte at adressene fungerte som våpendepoter, samlingssteder for strategimøter og som leiligheter for overnatting, skriver Aftenposten.

Politiet pågrep 13 menn og beslagla fem våpen. To av våpnene var Uzi-maskinpistoler. Ifølge avisen ble det også beslaglagt en 9 mm pistol og to ladde finkalibrede revolvere. Den ene revolveren ble funnet på arbeidsplassen til en av de pågrepne. Den andre ble funnet da et gjengmedlem ble stoppet i en bil.

I en av leilighetene fant politiet dessuten 60 000 kroner, som antas å komme fra kriminell virksomhet. I tillegg beslagla politiet mindre mengder narkotika.

Sjekkes for DNA

Politiet skal nå sjekke de beslaglagte våpnene for DNA og andre tekniske spor i håp om at de kan knyttes til gjengmedlemmer eller kriminelle handlinger. Våpnene blir også sjekket opp mot en rekke episoder, blant annet skytingen mot hjemmet til Dagsavisens journalist Nina Johnsrud, som ble beskutt med nettopp en Uzi-maskinpistol.

Kun én av de pågrepne, mannen som var i bilen der politiet fant et våpen, blir framstilt for varetektsfengsling. Fire av de pågrepne har fått forelegg for narkotikabesittelse.

(NTB)

ULOVLIG: På dette bildet fra 2004 viser daværende kriminalsjef (nå visepolitimester) i Oslo politidistrikt Hans Halvorsen fram en beslagtlagt Uzi maskinpistol med lyddemper.