Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 anklager mot polsjefen

Vinmonopol-direktør Knut Grøholt beskyldes nå for ureglementert uttak av vin for flere tusen kroner og for å ha gitt fordeler til Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av en flere sider lang redegjørelse som skal behandles på dagens styremøte i Vinmonopolet. Overordnede Funksjonærers Forening (OFF) som organiserer over 200 butikksjefer og ledere i statsbedriften, har samlet sitt grunnlag for mistillit til Grøholt i 13 anklagepunkter.

-  Vårt inntrykk er at Knut Grøholt, i tida etter at han fikk styrets tillit, har vært mer opptatt av å rettferdiggjøre seg selv, enn å være leder, heter det.

Brøt regler

Grøholt fikk som kjent fortsette i jobben som direktør, til tross for at han selv har deltatt på tre gratisturer til utlandet med Telenor og Bravida. OFF mener deres medlemmer har fått sparken, blitt degradert eller har fått advarsler som følge av mindre alvorlige forhold enn det Grøholt har begått.

De mener bl.a. at Grøholt burde fått en reaksjon fordi granskingen av ham avslørte at han også hadde tatt ut varer for nærmere 10 000 kr uten at han betalte i butikken. Fordi kredittkortet ikke virket, ble regningen liggende og først betalt på et seinere tidspunkt.

Kameratskap

OFF viser også til Grøholts «gode kameratskap med tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen»:

«De fleste har hatt inntrykk av at Telenor bør foretrekkes. Telenor har holdt foredrag for oss om tekniske løsninger som Telenor leverer. Dette ble arrangert av Knut Grøholt på Hasle. To medarbeidere fikk høsten 2004 beskjed om å dra på bedriftsbesøk i Hermansens nye firma,» heter det i rapporten.

Det vises videre til Grøholts styreverv i Entra Eiendom og til at Grøholt selv har purret regionsjef og butikkutviklingssjef for å få dem til å se på mulighetene for butikk i Entras ledige lokaler i det gamle Aftenposten-bygget.

-  Uheldig, skriver OFF.

-  Jeg er kjent med at denne redegjørelsen er sendt til styremedlemmene og regner med at den vil bli behandlet på dagens styremøte. Derfor ønsker jeg ikke å kommentere innholdet på forhånd, sier direktør Knut Grøholt.

I HARDT VÆR: Knut Grøholt, direktør i Vinmonopolet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!