Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 år for drosjedrapet

23-åringen som drepte drosjeeier Ulf Braathen (42) ble i dag enstemmig dømt til 13 års fengsel. - Jeg anker på stedet, sa den drapsdømte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten fant det bevist at 23-åringen hadde skutt Braathen fire ganger i skulderen og brystet. De fem dommerne mener at den drapsdømte, sammen med en kamerat, kjørte drosje til drapsdømtes besteforeldre. Der skal det ha oppstååt en krangel om drosjeregningen, som var på 500 kroner. 23-åringen gikk inn til besteforeldrene sine, kom tilbake og fyrte av fire ni millimeters kuler gjennom vinduet på førersiden. Skuddene ble avfyrt fra rundt én meters hold, og hvert av skuddene var dødlige.

Ville drepe

At 23-åringen fulgte opp det første skuddet med tre nye, mente retten var et bevis for at han ville drepe. Dermed ble han dømt for forsettelig drap. Den enstemmige retten mente at drapet var ren avretting, en uprovosert handling mot en forsvarsløs sjåfør.

Det var ført 14 vitner i byretten. Et titalls drosjesjåfører hadde møtt opp for å følge rettssaken.

- Vi er fornøyd med at han ble dømt, og straffen på 13 år er grei den, sier drosjesjåfør Henning Marsdal.

- Det er vanskelig å si om drapet var planlagt, men vi synes han fikk en fullt fortjent straff etter hva han ble dømt for.

Skuffet

23-åringens forsvarer, Peder Morset, var ikke fornøyd.

- Min klient er svært skuffet. Han har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Nå skal vi forberede ankesaken.

I tillegg til forsettelig drap, ble 23-åringen også dømt for grovt ran, forsøk på grovt ran, heleri, brudd på våpenloven og trusler mot en fengselsbetjent under varetekten.