DØDE: 13 år gamle Angelica ble funnet død nyttårsaften 2015, på familiehytta på Beitostølen i Valdres. Familiens hyttetun, i midten foran i bildet, består av ei eldre hovedhytte på omtrent 40 kvadratmeter, samt et nyere anneks og to andre hus. 13-åringen ble funnet inne på et soverom i hovedhytta. Foto: Lars Eivind Bones
DØDE: 13 år gamle Angelica ble funnet død nyttårsaften 2015, på familiehytta på Beitostølen i Valdres. Familiens hyttetun, i midten foran i bildet, består av ei eldre hovedhytte på omtrent 40 kvadratmeter, samt et nyere anneks og to andre hus. 13-åringen ble funnet inne på et soverom i hovedhytta. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Valdres-saken

13 år gamle Angelica ble funnet død - nå står moren tiltalt. Dette vet vi til nå

Nyttårsaften 2015 ble 13 år gamle Angelica funnet død på ei hytte på Beitostølen i Valdres. Hva var det egentlig som skjedde? 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nyttårsaften 2015 klokka 19.07 mottar akuttmedisinsk kommandosentral (AMK) en samtale. Moren forteller at datteren er dårlig, svimmel, at hun blir borte og at hun etter hvert blir bevisstløs med mulig hjertestans.

AMK sender en ambulanse til stedet. Også en luftambulanse blir tilkalt. Samtidig instruerer AMK-kvinnen moren til å gi hjerte-lunge-redning.

Moren holder kontakt med AMK til den første amublansen ankommer. Samtalen varer i 40 minutter. Det tar tid for ambulansen å komme seg til stedet. Mest på grunn av kjøreavstand og kjøreforhold, men også fordi personalet har problemer med å finne riktig hytte.

Første person på stedet finner jenta i ei seng på et lite soverom i hovedhytta som totalt rommer rundt 40 kvadratmeter. Jenta blir løftet ned på gulvet, og kvinnen fra ambulansetjenesten starter hjerte-lunge-redning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn