Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring bortført

En 13 år gammel gutt av utenlandsk opprinnelse ble ved 22-tiden i går kveld dratt inn i en bil og bortført av maskerte menn på Oppsal i Oslo. En og en halv time seinere ble han sluppet ut av bilen i det samme området. Kidnapperne skal ha hatt nazi-merker på jakkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten var ved 02.30-tiden natt til i dag på legevakten for sjekk etter den dramatiske episoden.

Forsøkt dopet

Til politiet har 13-åringen forklart at kidnapperne truet ham til å spise en tablett. Det er ikke kjent hva slags medikament det dreier seg om, men ifølge politiet er gutten ikke blitt dårlig.

- Han er på Legevakta der det blir tatt prøver av ham, for å forsøke å få bekreftet om han har fått noe i seg og hva dette eventuelt er, sier vaktleder Ellen Svae ved kriminalvakta på Oslo politikammer til Dagbladet.no.

Det var guttens foreldre som meldte fra om hendelsen ved 23.30-tida.

Nazi-symboler

Etter det Dagbladet erfarer skal mennene ha vært maskert og kledd i uniformer med nazi-symboler på jakkeslagene. De skal ha kjørt i en rød bil.

Bortføringen fant sted i Bøler-området, et område som i flere år har vært tilholdsstedet for det såkalte Boot-Boys miljøet i Oslo. Mennenes identitet var i natt ikke kjent av politiet.

Ifølge politiet var det en rød bil gutten ble trukket inn i.

Gutten var like før bortføringen sammen med en annen gutt. Det er foreløpig uvisst om denne har vært vitne til selve bortføringen.

Hele Norges coronakart