13-åring døde etter påkjørsel

En 13 år gammel gutt er bekreftet død etter å ha blitt påkjørt i Oslo torsdag. Mannen i 30-åra som er pågrepet og siktet, var under etterforskning for promillekjøring.

DØDE: Slik minnes de den 13 år gamle gutten som omkom etter en påkjørsel på Haugenstua. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Anton Lier / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 13 år gamle gutten ble påkjørt i krysset mellom Maria Dehlis vei og Grorudveien øst i Oslo torsdag kveld. Han ble bekreftet død på Ullevål sykehus fredag klokka 15.10, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

De pårørende er varslet.

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-åra for påkjørselen.

- Den pågrepne bilføreren av en mørk Mitsubishi SUV har i avhør erkjent å ha vært på stedet torsdag kveld, kjørt på fotgjengeren og forlatt stedet. Han er foreløpig siktet for overtredelse av veitrafikkloven § 31, jf. § 12, men siktelsen kommer til å bli utvidet, sier Rune Skjold, leder for etterforskning av Finans og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Siktelsen er fredag kveld utvidet til å også gjelde uaktsomt drap.

Under etterforskning

Dagbladet får bekreftet at den siktede mannen foreløpig er under etterforskning i en annen straffesak, som omhandler kjøring i ruspåvirket tilstand.

- Når skjedde dette forholdet?

- For ikke lenge siden, uten at jeg kan utdype ytterligere. Vi ønsker derfor å varetektsfengsle ham av fare for gjentakelse, sier Skjold.

Det tidligere lovbruddet innebar ikke personskade, forteller etterforskningslederen videre.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag ettermiddag.

- Kjørte i høy hastighet

Det var natt til fredag at politiet pågrep mannen for å ha kjørt på gutten, som først ble betegnet som kritisk skadd.

Vitner beskrev til politiet hendelsen som at bilen kjørte i høy hastighet og traff gutten, som ble kastet opp i luften og traff en annen bil.

Det ble satt i gang en omfattende politijakt etter at føreren hadde forlatt stedet. Paragraf 12, som mannen er siktet for etter torsdagens hendelse, sier at enhver som er innblandet i et trafikkuhell, plikter å stanse.

- Mannen ble pågrepet gjennom godt politiarbeid natt til fredag. Operativt mannskap klarte å lokalisere ham, som vi mener er riktig gjerningsperson, sier Skjold til Dagbladet.

Mannen ble pågrepet i sitt eget hjem, og pågripelsen gikk rolig for seg.

PÅ STEDET: Dagbladet var på stedet og snakket med innsatsleder Anders Kjendalen før mannen ble pågrepet. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV. Vis mer

- Fikk panikk

Dagbladet har vært i kontakt med siktedes forsvarer Harald Fjeldstad, som forteller at hans klient har forklart seg i avhør.

- Han har forklart at han forlot stedet fordi han fikk panikk. Han har også begrunnet dette med at han så andre personer på stedet, og at han var sikker på at gutten ville få hjelp. Det er selvfølgelig ingen unnskyldning for at han ikke stoppet, men sier noe om redselen og panikken i ham på tidspunktet, sier Fjeldstad.

Han forteller at hans klient erkjenner å ha inntatt rus eller alkohol tidligere på dagen, men at han ikke følte seg påvirket på gjerningstidspunktet.

- Så vil blodprøvene bringe på det rene om han var påvirket eller ikke. Det samme vil den videre etterforskningen for å se om han opptrådte uaktsomt da han kjøre på gutten. Han har selv forklart at det var et uhell.

Forsvareren fortsetter:

- Det er viktig for ham å understreke at han synes dette er forferdelig og selvfølgelig verst for de pårørende, som han uttrykker sin dypeste medfølelse med. Han er i en fortvilet situasjon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer