13-åring dømt for drap

Den 13 år gamle Nathaniel Abraham ble i dag dømt for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nathaniel var bare 11 år gammel da han skjøt den 18 år gamle Ronnie Green i hodet. Nå er han blitt den yngste noensinne til å bli dømt for drap i USA. Delstaten Michigan tillater nemlig barn under 14 å bli tiltalt som voksne i spesielle tilfeller.

Aktor Lisa Halushka ba juryen ikke la seg påvirke av Nathaniels alder. Han hadde øvd seg på å skyte med rifla, skrytt av at han skulle skyte noen og var i stand til å planlegge et drap, mente Halushka, som ønsket å få Abrahams dømt for overlagt drap.

Ekspertvitner hevder Abraham hadde en mental alder på 6 år da han skjøt Green. Forsvaret hevder derfor at han umulig kunne ha planlagt å drepe noen, og derfor ikke kan dømmes for overlagt drap. Green ble drept av en rikosjett, hevdet forsvarerne, som påpekte at Abraham umulig kunne ha noe motiv siden han ikke kjente offeret.

Nathaniel Abraham ble arrestert på skolen mens klassen hadde kledd seg ut til Halloween for to år siden. Han ble ført bort i håndjern av politiet, og han har også hatt hånd - og fotjern på seg på vei inn og ut av rettssalen.

DØMT FOR DRAP: 13 år gamle Nathaniel Abraham ble i dag dømt for drapet på Ronnie Green i 1997.