13-åring drept for en dollar

En krangel om en dollar, eller snaue 8 kroner, kostet 13 år gamle Patrick livet. En mann og en kvinne er siktet for å ha banket og knivstukket gutten, og gjemt ham i et skap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Detaljene rundt Patrick Bholas (13) død kom fram i går etter at Delon Lucas (18) og Clarine Jones (20) ble arrestert for drapet på gutten.

Etterforskere tror Lucas og Jones banket opp og knivstakk Patrick fordi han stjal en dollar av dem, skriver The New York Times.

Mandag gikk Lucas og Jones i en butikk for å kjøpe en «loosey», slang for en enkel sigarett. Lucas la en dollarmynt på disken, men snudde seg bort. Ifølge en ansatt i butikken stakk Patrick av med mynten.

Kort tid etter lurte Lucas og Jones med seg inn i en forlatt bygning i Brooklyn, ved å tilby han marihuana. Inne konfronterte de ham med dollartyveriet, og han bandt ham fast. Ifølge politiet begynte de å slå Patrick med et balltre, og Lucas skal ha knivstukket ham før de plasserte gutten i et skap.

I avhør har begge to delvis erkjent forholdet, men de skylder på hverandre.

Drapet på Patrick Bholas ble avslutningen på et turbulent liv. Han nasket i butikker og stjal sykler, og har blitt arrestert for en knivstikkingsepisode på skolen han gikk på.

Tikkende bomber

Søsteren til Clarine Jones, Bell Jones, beskriver de to som tikkende bomber.

- Bell, min mor brydde seg ikke om meg. Min far brydde seg ikke om meg. Det er hvorfor jeg ikke bryr meg om noen. Jeg kommer til å drepe noen. Jeg bryr meg ikke, skal Lucas ha sagt til Bell Jones.

Hun beskriver også søsteren som alt annet enn en uskyldig og søt jente.

- Det er noe i henne som ikke er i andre mennesker.

Da hun ble spurt om hva det er, tok hun en liten pause før hun sa rolig:

- Djevelen.

Avslørt av en bekjent

Politiet beskriver paret som voldelige.

- Vi ser også på en sak hvor de to skal ha vært involvert i en annen knivstikking. Disse to var et voldelig par, sier politiinspektør Michel Gabriel til The New York Times.

Patrick ble funnet etter at Lucas viste liket til en bekjent, Michael Rogers.

- Du vil passe på meg, ikke sant, sa Lucas til Rogers.

- Ja, sa Rogers.

Men i stedet gikk han rett til politiet.

- De er notoriske drapsmenn. De drepte Patrick for å se hvordan de var. Delon Lucas plukket bare ut Patrick fordi han var et lett bytte, sier Rogers.