13-åring drepte mor, fikk hjelp av stemor

PARIS (Dagbladet): 13 år gamle Mehdi ble i går satt under etterforskning i Roubaix i Frankrike for drapet på sin mor, Fatima, 31. Stemoren Malika, 32, hjalp til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mehdi har tilstått drapet. Han ville hevne seg. Hans kjødelige mor Fatima har aldri villet vedkjenne seg sønnen, som var nærmere knyttet til stemoren Malika, gift med Mehdis far.

Sammen kvalte og slo Mehdi og Malika Fatima 14. april, skar liket i biter, helte over en brennvæske og satte fyr på. Deretter gjemte de restene nær en kanal. Liket ble ikke funnet før lørdag, da noen forbigående merket stanken. Fatimas søster hadde meldt henne forsvunnet, og det var klistret savnet-plakater over henne i byen.

Fatima hadde i årevis vært Mehdis fars og Malikas manns elskerinne. Malika var sjalu, og Mehdi ville hevne seg på moren. De har handlet i blindt barbari.

Faren er også blitt innkalt til avhør, men har ikke vært med på det bestialske mordet. 13-åringen har aldri tidligere gjort noe kriminelt. Stemoren var arbeidsledig, men hadde heller ikke noe kriminelt rulleblad eller kjente voldelige tendenser. Befolkningen i Roubaix er dypt sjokkert over drapet. I går var det morsdag i Frankrike.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no