13-åring forsøkt kidnappet

TØNSBERG (Dagbladet): Seks dager før Lars Gillesen Hogsnes (17) forsvant sporløst, ble en 13-årig gutt forsøkt kidnappet av en mann i en mørk bil ved en butikk på Nøtterøy, en snau kilometer fra der Lars sist ble sett. En mørk bil ble også observert i området kvelden da Lars forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tønsberg-politiet sjekker nå om det er en sammenheng mellom de to sakene, og vi gjerne ha kontakt med sjåføren av den mørke stasjonsvogna gutten ble forsøkt dratt inn i. En mørk bil som passer til beskrivelsen, ble også sett like ved der Lars Gillesen Hogsnes forsvant ved 22.30-tida 27. desember.

Ung mann i mørk bil

13-åringen satt i går i avhør hos politiet.

- Kidnappingsforsøket skjedde i området der Lars forsvant. Vi jobber for å sjekke om det kan finnes en sammenheng mellom de to sakene, sier politiadvokat Jan H. Palm ved Vestfold politidistrikt.

13-åringen har forklart at han 21. desember ved 20.30-tida var på vei hjem fra Tønsberg sentrum, da han ble stoppet av en mann i en mørk bil. Sjåføren skal ha spurt om veien, og gutten gikk bort til bilen. Til politiet har han forklart at mannen plutselig grep tak i jakka hans, og forsøkte å dra ham inn i bilen.

Rev seg løs

- Gutten handlet lynraskt og klarte å rive seg løs mens han slo og sparket sjåføren. Så la han på sprang. Han har beskrevet bilen som en mørk stasjonsvogn, med en yngre mann som fører. Episoden skjedde ved Dags Marked og Interiørland rett over kanalbrua fra Tønsberg sentrum, sier politiadvokat Palm.

Dette er i samme område der Lars Gillesen Hogsnes (17) forsvant natta til 27. desember. Også den natta ble det av et vitne observert en mørk bil som oppførte seg merkelig i området. Det har ikke lyktes politiet å få tak i sjåføren.

Det var pensjonist Karin Sårheim som fra vinduet sitt så en mørk og ukjent bil parkert i krysset med motoren på bare femti meter fra der 17-åringen sist ble sett. Tidspunktet er det samme som gutten forlot selskapet han var i.

Politiet i Tønsberg karakteriser kvinnens opplysninger som interessante og ber bilføreren melde seg.

Viktig observasjon


Karin Sårheim sier at hun la merke til bilen av flere grunner : - Den sto parkert i krysset. Det virket helt meningsløst. Så rygget den og sto rett utenfor huset mitt. Etter fire, fem minutter forsvant den, sier hun

Hun beskriver bilen som mørk med avrundet bakpart. Det var mørkt ute og hun kunne ikke gjenkjenne noe bilmerke. Hun stusset over førerens oppførsel, men tenkte ikke mer over det før hun lørdag hørte nyheten om Lars' forsvinning.

Hun bor rett ovenfor huset der et titall ungdommer var samlet sist torsdag kveld da Lars forsvant. Han ble borte klokka 22.30. Sårheim er skråsikker på tidspunktet for sin bilobservasjon: - Jeg så nyhetene på NRK2. De begynte 22.35, sier hun.

- Jeg vet ikke om mine opplysninger har noe å si, men jeg fant grunn til å melde fra til politiet, sier Sårheim.

Sjekker sammenheng


Politiet undersøker nå om det finnes flere tilfeller av kidnapping, eller forsøk på kidnapping, i Tønsberg-området.

- Det er for tidlig å si om de to sakene kan ha noe med hverandre å gjøre. Vi ville nok ikke brukt tilsvarende ressurser på en slik sak, hvis ikke forsvinningssaken til Lars lå i bakhodet. Vi er meget interessert i å få inn flere tips om liknende episoder, sier politiadvokat Jan H. Palm.

Det var først i går 13-åringen fortalte foreldrene om kidnappingen. De varslet da politiet.

- Gutten koblet selv saken opp mot forsvinningssaken. Han har fulgt forsvinningssaken nøye gjennom media. Det skal ikke ha vært andre vitner til episoden, sier Jan H. Palm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer