Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring forsvunnet i Sverige

En 13 år gammel ukrainsk jente er sporløst forsvunnet i Sverige. Politiet tror hun er offer for internasjonal sex-handel, og frykter for hennes liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13-åringen ble sist sett utenfor et jentehjem utenfor Södertelje, melder Aftonbladet

I dag ber svensk politi om hjelp fra publikum, i håp om tips som kan bidra til å oppklare forsvinningen.

13-åringen og hennes 17 år gamle søster skal ha blitt kidnappet i Ukraina og ført til Sverige. Politiet tror jentene er er ofre for internasjonal sex-handel, og frykter at flere like unge jenter holdes som sex-slaver i Stockholmsområdet.

Søskenparet ble først oppdaget da de ble tatt for nasking i mai. Det er ikke kjent hvor lenge de har vært i landet. Den eldste søsteren ble tatt hånd om av Migrationsverket. 13-åringen ble plassert på et barnehjem i Mölnbo i Södermanland, men rømte derfra 30. mai. Samme dag ble hun observert haikende i veikanten. Der slutter alle spor.

Ifølge en politietterforsker skal visse personer ha «vist interesse» for jentene etter at de ble tatt hånd om i mai. Politiet tror hun kan være tilbake hos sex-handlerne, og frykter for hennes liv.

Ifølge FN er den illegale handelen med barn et stadig økende globalt problem. Over ti millioner barn skal være trukket inn i det kommersielle sexmarkedet.