Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring funnet død nyttårsaften: - Mor var ikke i stand til å snakke om det hun er siktet for

13-åringens mor er siktet for grov omsorgssvikt.

POLITISPERRINGER: Politiet er fortsatt til stede ved hytta på Beitostølen der den 13 år gamle jenta ble funnet død nyttårsaften. Mora hennes er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt dattera nødvendig hjelp. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
POLITISPERRINGER: Politiet er fortsatt til stede ved hytta på Beitostølen der den 13 år gamle jenta ble funnet død nyttårsaften. Mora hennes er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt dattera nødvendig hjelp. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN / GJØVIK / OSLO (Dagbladet): Innlandet politidistrikt holder 13.30 i dag pressemøte på Gjøvik etter at en mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften.

- Jeg har snakket med siktede på telefonen. Slik jeg kunne bedømme hennes helsetilstand, var hun ikke i stand til å snakke om det hun er siktet for, sier mors forsvarer Håvard Fremstad til Dagbladet.

Den 13 år gamle jenta, oppvokst i Lommedalen i Bærum, døde på Beitostølen i Øystre Slidre kommune på nyttårsaften. Den siktede mora i 40-åra ivaretas nå av helsevesenet.

Pekepinn på dødsårsak Resultatene fra den foreløpige obduksjonsrapporten legges fram klokka 13.30 i dag, men politiet ønsker ikke å komme med ytterligere opplysninger før pressekonferansen, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Innlandet politidistrikt Kari-Anne Doublog til Dagbladet.

Politiet har ikke villet uttale seg om sin teori om dødsfallet før rapporten er klar.

Dagbladet vet at det i morgentimene i dag er blitt holdt et møte i Øystre Slidre kommune. Der har rådmannen blant annet snakket om saken og håndteringen av den.

Avhør av vitner Politiet vil i dag avhøre vitner i saken. Det var mora selv som skal ha ringt nødnummeret nyttårsaften. Etter at Norsk Luftambulanse varslet politiet om det de mente var et mistenkelig dødsfall, kom politiet til stedet og konstaterte det samme.

Ifølge VG reagerte ambulansepersonellet på at jenta var svært tynn. Nære bekjente av den siktede mora og hennes datter opplyser til Dagbladet at 13-åringen sleit med spiseforstyrrelser.

- Vi må ta en vurdering av når avhøret av mora kan starte. Det har vært politiets avgjørelse å utsette disse samtalene, ikke helsevesenets.

- Mora og dattera var alene på dødstidspunktet, sier politiadvokat Dalsveen til Dagbladet. 

Flyttet til Valdres 13-åringen gikk på to barneskoler i Bærum kommune og gikk i åttende klasse på Mølladammen skole i Bærum da hun meldte overføring til en skole i Valdres i september, rett før høstferien. Ifølge politiet hadde ikke 13-åringen gått på skole i Valdres.

Rådmannen i Øystre Slidre viser til politiet for kommentar.

I går kveld var venninner og medelever samlet i Lommedalen kirke og på skolen for å minnes 13-åringen. Sokneprest Knut Grønvik sier til Dagbladet at det var kjent blant dem som kjente jenta at hun hadde hatt problemer.

- Det kan være enkelt for mange å bebreide seg selv for ting i en slik situasjon. Mitt budskap i kirken var at her er det tilgivelse og trøst. Jeg har en følelse av at de har prøvd så godt de kunne å være gode venninner, men så har det ikke nyttet, sier Grønvik.

Holdt på å knekke sammen Nære bekjente av den siktede moren beskriver overfor Dagbladet en mor som forsøkte å hjelpe sin datter med spiseforstyrrelsene og andre problemer.

- Dette er en familie som har strevd med å komme seg på beina, forteller en bærumskvinne Dagbladet snakker med, som kjenner moren til den avdøde jenta godt.

Hun forteller at moren igjen og igjen har forsøkt å hjelpe dattera med problemer som hadde sitt utspring på en skole hvor hun tidligere gikk, men flyttet fra. Dagbladet får bekreftet at jenta byttet barneskole i Bærum kommune fra Gullhaug til Lesterud skole.

Den bekjente forteller at det virket som moren de siste månedene holdt på å knekke helt sammen.

- De hadde tenkt å flytte ut av kommunen uansett, for at hun skulle få en ny start, forteller kvinnen. Hun forklarer at det også var praktiske grunner på bostedet i Lommedalen som førte til at moren i månedsskiftet september/oktober i fjor tok med seg jenta og reiste til familiehytta i Valdres, sier kvinnen 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media