Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring funnet død nyttårsaften: Ber om at mor løslates

Foreløpig usikkert om mor er frisk nok til å møte i fengslingsmøte.

FORSVARER MORA: Advokat Aasmund Olav Sandland.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
FORSVARER MORA: Advokat Aasmund Olav Sandland. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvareren til kvinnen i 40-åra som er siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren (13) ble funnet død på hytta på Beitostølen nyttårsaften, vil be om at kvinnen løslates under fengslingsmøtet seinere i dag.

Det sier advokat Aasmund Olav Sandland til NRK.

Etter planen skal mora stille i fengslingsmøte i Gjøvik tingrett klokka 13 i dag. Det er imidlertid uklart nå om mora kommer til å møte.
 
- Ønsker å stille Spørsmålet er om hun er frisk nok til å stille i fengslingsmøtet. Hun har fått behandling av helsevesenet etter at datteren døde, og hun er fortsatt innlagt på sykehus.

- Det vil bli gjort en ny medisinsk vurdering om hun er i stand til å møte i retten, sier Sandland til NTB.

Sandland sa til Dagbladet seint i går kveld at klienten har lyst til å forklare seg, men at hun først må bli i form til å gjennomføre et avhør.

- Nå er hun ikke medisinsk i stand til det. Hun trenger tid, sier han.

Mener siktelsen er meningsløs Sandland mener politiet ikke har skjellig grunn til mistanke mot mora og at siktelsen for grov omsorgssvikt er meningsløs.

Sandland sa i går at mora forklarte at at datteren kollapset brått på nyttårsaften.

- Hun forklarer at datteren brått kollapset ved 19.30-tida nyttårsaften, og at hun selv prøvde hjertemassasje før hun tilkalte helsepersonell, sier han.

Sandland sier til Dagbladet at kvinnen har det forferdelig og at hun mistet det kjæreste hun hadde.

- I tillegg kommer det ganske absurde at hun er siktet i en straffesak.

Politiet bruker nå alle ressurser på å etterforske om det har skjedd omsorgssvikt, og presiserer at siktelsen for omsorgssvikt relateres til de vurderinger mor har gjort med hensyn til datterens helsetilstand.

- Det er framkommet opplysninger om at mor har slåss for sin datter over tid, og politiet vil foreta en bred etterforsking for å sikre at alle sider ved saken blir belyst. I dette ligger også etterforsking av hva de ulike offentlige etater har visst, undersøkt og foretatt seg, sier påtalesjef i Innlandet politidistrikt Linn Hilde Fosso i en pressemelding.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media