REDDET UT:  Den 13 år gamle Ferhat Tokay blir fraktet til sykehuset etter å ha blitt reddet ut fra bygningsruinene fire dager etter jordskjelvet. Foto: AP Photo/Scanpix
REDDET UT: Den 13 år gamle Ferhat Tokay blir fraktet til sykehuset etter å ha blitt reddet ut fra bygningsruinene fire dager etter jordskjelvet. Foto: AP Photo/ScanpixVis mer

13-åring funnet i live 108 timer etter jordskjelvet

Ferhat Tokay ble seint torsdag kveld reddet ut av bygningsruiner i byen Ercis i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen hadde forventet å finne flere i live etter det kraftige jordskjelvet som rammet Tyrkia søndag.

Men seint torsdag kveld ble den 13 år gamle gutten Ferhat Tokay reddet ut fra bygningsruiner i Ercis, melder BBC.

- Han ble fraktet til sykehuset i Sahra og later til å være i god behold, opplyser en talsperson for redningsmannskapet.

Bare noen timer før hadde en mann blitt reddet ut fra en leilighet som hadde blitt jevnet med jorden.

523 døde Minst 523 personer omkom etter søndagens jordskjelv øst i Tyrkia, mens mer enn 1600 ble skadd. Så langt har 185 personer blitt reddet ut av ruinene, men flere hundre er fortsatt savnet.

Ercis er byen som ble hardest rammet av skjelvet. Her har folk stilt seg i lange køer for å få utdelt telt, men fått beskjed om at det ikke er noen igjen.

- Alle er våte og i ferd med å bli syke. Vi har ventet i køen i fire dager, men fortsatt har vi ikke fått noe som helst, sier Fetih Zengin (38) til Reuters.

En annen overlevende, Zeki Yatkin, mistet faren sin i jordskjelvet.

- De sier at vi skal få prefabrikkerte hus om halvannen måned. Vi holder ikke ut i kulda, men hvilket annet valg har vi? sier han til nyhetsbyrået.

Tar imot krisehjelp Den sør-østlige delen av Tyrkia ble torsdag rammet av et kraftig etterskjelv med en styrke på 5,2. Det har ikke kommet noen meldinger om flere skadde som følge av etterskjelvet.

Den tyrkiske regjeringen sa tidligere at de ikke trengte hjelp fra andre land, men har måttet endre mening. De har tatt imot klær og tepper fra Israel, til tross for at forholdet mellom de to landene er svært anstrengt.

FN opplyser at de vil sende tusenvis av telt, samt tepper og madrasser, til det katastroferammede landet.