13-åring hylles etter busskapring

Det var en 13 år gammel egyptisk gutt som varslet politiet da skolebarn om bord på en buss ble bortført på dramatisk vis i Italia. Nå kan han bli belønnet med statsborgerskap.

NEDBRENT: Brannfolk og politi på plass ved vraket av den utbrente bussen ved San Donato Milanese utenfor Milano onsdag. En 13-åring varslet om hendelsen. Foto: Daniele Bennati / AP / NTB scanpix
NEDBRENT: Brannfolk og politi på plass ved vraket av den utbrente bussen ved San Donato Milanese utenfor Milano onsdag. En 13-åring varslet om hendelsen. Foto: Daniele Bennati / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da bussen ble stanset av politiet, helte sjåføren bensin over interiøret og tente på. Han har sagt til politiet at aksjonen var en protest mot migrantdødsfall i Middelhavet. Takket være 13 år gamle Ramy Shehatas snarrådighet, ble ingen alvorlig skadd.

Femstjernersbevegelsens leder Luigi Di Maio, som også er Italias visestatsminister, mener Ramy Shehata bør få italiensk statsborgerskap som takk for sin innsats.

13-åringen er født i Italia av foreldre med egyptisk bakgrunn.

– Han satte sitt eget liv i fare for å redde klassekameratene, sier Di Maio, som opplyser at han vil ta opp saken med statsministeren.

Bortføringen av barna på skolebussen har sendt sjokkbølger gjennom Italia etter hvert som flere detaljer om hendelsen er blitt kjent.

Kapret egen buss

Den italienske bussjåføren med senegalesisk opphav, Ousseynou Sy, kapret sin egen buss onsdag, da han skulle kjøre 51 barn i alderen 12 til 13 år fra en gymsal til skolen i Crema, øst for Milano.

Sy, som var utstyrt med to bensinkanner og en lighter, skal ha truet barna, tatt fra dem telefoner og tvunget de voksne som var med dem, til å binde dem med ledninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer