13-åring i kino-sex

Den 13 år gamle jenta og den 18 år gamle vennen praktiserte såkalt «Big Brother»-sex og hadde avansert sex på en Oslo-kino. En måned seinere hadde de samleie i en kjeller på Oslo Bussterminal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka møter mannen av utenlandsk opprinnelse i Oslo tingrett, tiltalt for utuktig omgang med barn under 14 år.

Strafferammen er 10 års fengsel. Har den seksuelle omgangen vært samleie, som i dette tilfellet, har loven en minimumsstraff på to års fengsel.

Etter det Dagbladet får opplyst, har det aldri vært snakk om tvang fra tiltaltes side overfor 13-åringen. Det sentrale spørsmålet i straffesaken blir hvor gammel tiltalte mente 13-åringen var da de hadde seksuell omgang.

Det var i fjor vår at 13-åringen og tiltalte vanket en del sammen. Ifølge tiltalen hadde de samleie en eller flere ganger i en leilighet i Oslo 5. april. I slutten av april hadde de samleie i den omtalte kjelleren på bussterminalen mellom Oslo S og Grønlandsleiret.

Lørdag 31. mars i fjor hadde de, ifølge tiltalen, sex, men ikke samleie, på en Oslo-kino.

Administrerende direktør i Oslo kinematografer, Ingeborg Moræus Hanssen, sier til Dagbladet at de ikke får klager av denne typen oppførsel fra publikum.

-- Dette må være et engangstilfelle, mener hun.

Statsadvokat Bjørn K. Soknes, som har tatt ut tiltalen, har tatt forbehold om å legge ned påstand om oppreisning/erstatning for den 13 år gamle jenta.