Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring kneblet, bundet og ranet

Den 13 år gamle gutten var hjemme fra skolen på grunn av sykdom. Rett etter klokka 9 kom tre menn og ranet familien for sparepengene, rundt 100.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten følte seg ikke bra, og var hjemme fra skolen i dag. Hans tre søsken hadde gått på skolen og foreldrene dratt på jobb. Familien kommer opprinnelig fra Kosovo, og har bodd et par år i Norge.

Like etter klokka 9 i morges dukket to ukjente menn opp i familiens hus i Aurdal 5 kilometer sør for Fagernes. De lurer på om faren i huset er hjemme, men gutten forklarer at han er alene hjemme. De to mennene går igjen, men kommer raskt tilbake, forklarer lensmann Arve Aasheim i Nord-Aurdal.

- De kommer nesten umiddelbart tilbake, denne gangen tre stykker. De bandt gutten på armer og bein, knebler ham og stenger ham inne på et barnerom, sier Aasheim til Dagbladet.no.

Ranerne var ikke bevæpnet, de var heller ikke maskert. Mennene var ukjente for gutten, som har fått en støkk i livet. Lensmannen har flere vitneobservasjoner å jobbe ut fra.

- Vi jobber med noe som vi håper kan føre fram. Vi har fått inn endel tips fra publikum, sier Aasheim.

Ifølge vitner dreier det seg om tre menn av øst-europeisk opprinnelse.

100 000 kroner

De tre ranerne fikk med seg rundt 100 000 kroner.

- Gutten kom seg relativt raskt løs og ut av huset og ned til en skole i nærheten hvor han fikk varslet om ranet, sier Aasheim.

Lensmannen mener det ikke er uvanlig at utlendinger har store pengesummer hjemme.

- Vi ser at det gjentar seg stadig vekk. De har et annet forhold til bankvesenet, særlig i det tidligere Jugoslavia, mener lensmannen.

- Utfordringen nå blir å finne ut hvorfor ranerne slo til mot akkurat dette huset, sier lensmannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!