13-åring kritisk skadd etter påkjørsel i Oslo

En 13 år gammel gutt er kritisk skadd etter å ha blitt påkjørt av en bil i høy hastighet i Oslo torsdag kveld. Politiet etterlyser en svart BMW eller elbil.

HAUGENSTUA: En gutt (13) er kritisk skadet etter en trafikkulykke på Haugenstua i Oslo. - Det er ingen grunn til at noe sånt skal skje, sier innsatsleder Anders Kjendalen. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

13-åringen ble påkjørt i Maria Dehlis vei på Haugenstua i Oslo torsdag kveld.

Oslo politidistrikt skriver på Twitter at han ble påkjørt av en mulig svart BMW SUV. Vitner har også forklart at bilen var lydløs, så det kan ha vært en elbil, legger politiet til.

Bilen skal ha forlatt stedet.

- Vi ønsker å komme i kontakt med føreren av denne bilen. Fotgjengeren er kjørt sykehus med alvorlige skader, skriver politiet på Twitter.

NTB får opplyst av politiets innsatsleder Steinar Bjerke at guttens tilstand at skal være kritisk.

FORLOT STEDET: Bilen skal ha truffet 13-åringen i høy fart, og deretter forlatt stedet. Foto: Jil Yngland / NTB
FORLOT STEDET: Bilen skal ha truffet 13-åringen i høy fart, og deretter forlatt stedet. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

- Ble kastet i luften

Politiet skriver at flere personer bevitnet hendelsen, og har forklart seg.

- Vitner har beskrevet at bilen kjørte i høy hastighet og traff gutten, som ble kastet opp i luften og inn i en annen bil, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Noen av vitnene er også mindreårige, og vil bli fulgt opp og ivaretatt av helsepersonell. Foreldrene til den skadde gutten er varslet, opplyser politiet.

13-åringen er fraktet til Ullevål sykehus, der han blir operert.

UNDERSØKER: Politiet er på åstedet med store styrker torsdag kveld, og har iverksatt undersøkelser. Foto: Jil Yngland / NTB
UNDERSØKER: Politiet er på åstedet med store styrker torsdag kveld, og har iverksatt undersøkelser. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

- Ta kontakt

- Vi er veldig interessert i å få kontakt med den svarte bilen, sier operasjonsleder Skott.

Hun forteller at bilen sist ble observert i retning Grorud.

- Vi oppfordrer publikum om å ta kontakt med oss hvis de ser en bil med skader i front i området der, og vi oppfordrer fører til å melde seg.

Politiet oppfordrer bilister med videokamera i bil som har vært i det aktuelle området da hendelsen fant sted om å gjennomgå videoopptak, skriver de i en oppdatering på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer