13-åring lenket og voldtatt

De to 15 år gamle guttene lenket fast 13-åringen til et tre og voldtok henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen Tingrett mente at passende straff for guttene, som nå er 16 år gamle, var 18 måneders fengsel. De må også betale 70 000 kroner i oppreisning til jenta, skriver Drammens Tidende.

30 dager av dommen ble gjort ubetinget.

Voldtekten skjedde 16. desember i fjor. Guttene var på telttur, og fant ut at de skulle ringe jenta midt på natta. Hun var småforelsket i den ene gutten, men ville egentlig ikke reise ut for å møte guttene.

Hun fikk beskjed om at hvis hun ikke gjorde som de sa, kunne det få konsekvenser for henne neste skoledag. Jenta valgte da å gå den timelange veien til guttene.

Lenket

Da hun var framme, ble hun påsatt håndjern. 15-åringene prøvde å dra ned buksa hennes, men hun klarte å gjøre nok motstand til at de ikke klarte det. Da lenket de henne fast til et tre med to par håndjern. Jenta tryglet om å få gå hjem, men guttene truet med at hver gang hun spurte ville de kle av henne ett plagg, skriver Drammens Tidende.

Den livredde 13-åringen var lenket fast til treet i 15 minutter i det iskalde desemberværet. En av guttene prøvde igjen å kle av henne, men hun klarte å sparke ham bort.

Hun ble dratt inn i teltet igjen, og guttene prøvde å voldta henne nok en gang, men igjen klarte hun å gjøre nok motstand til at det ikke lot seg gjennomføre.

Sjokkerende og brutal

Etter hvert ble håndjernene erstattet med strips, og jenta fikk beskjed om at hun skulle få dra hjem hvis hun utførte oralsex på guttene. Hun nektet, men guttene presset hodet hennes mot kjønnsorganene.

Da jenta endelig slapp fri fra marerittet, løp hun hele veien hjem.

- De tiltaltes oppførsel var sjokkerende, brutal og hensynsløs, står det i dommen.