Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13-åring meid ned i skibakken

TRONDHEIM (Dagbladet): En 13 gammel gutt kjørte på tvers av skibakken, da han ble truffet av 25-årig mannlig skiløper som kom flygende gjennom lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med alvorlige hodeskader og andre bruddskader ble gutten fløyet med helikopter til sykehuset i Molde. Etter det Dagbladet får opplyst, er skadene ikke livstruende.

Ulykken skjedde ved 13-tida i går i alpinanlegget Tusten Skiheiser, like utenfor Molde sentrum.

Den 25 år gamle skiløperen ble også brakt til sykehus for behandling, men han skal ikke være alvorlig skadd.

Etterforskes

Politiet skal nå etterforske ulykken, for å finne ut om 25-åringen - og eventuelt 13-åringen - har opptrådt uaktsomt. Det skal være tre øyenvitner til det som skjedde i alpinanlegget.

- 25-åringen kom kjørende rett ned et brattheng til en avsats i midtveis i løypetraseen, der han kom over en kul, i stor fart, gjennom lufta. Her sto 13-åringen som var i ferd med å finne seg en posisjon for å renne nedover. Han blir truffet av alpinisten mens denne fortsatt er i lufta, forteller vaktsjef Reidar Gussiås ved Molde politistasjon.

- Er alpinanlegget beregnet for utforkjøring?

- Full fart, rett nedover i et slikt anlegg, uten at løypene er lukket for andre skiløpere, er en atferd vi stiller spørsmål ved, sier vaktsjefen ved Molde politistasjon.

Kjent

25-åringen er fra Molde, og skal være godt kjent med forholdene i skibakken. Den alvorlig skadde 13-åringen er fra distriktet utenfor byen. Han hadde familiemedlemmer med seg på skituren.

Ulykken ble varslet med telefon til alarmsentralen og redningshelikopteret kom fra Ålesund, cirka 15 minutter etter at ulykken skjedde.

- Hjelpen kom så raskt som det lar seg gjøre, forteller vaktsjef Reidar Gussiås ved Molde politistasjon.