13-åring nektet å sprenge seg selv i Nigeria

Jenta sier den militante ekstremistgruppen Boko Haram prøvde å tvinge henne til selvmordsoppdraget.

TVUNGET TIL SELVMORD: Den 13 år gamle jenta ble arrestert med eksplosiver rundt midjen på et sykehus i den nigerianske byen Kano 10. desember 2014. Foto: AFP PHOTO / AMINU ABUBAKAR
TVUNGET TIL SELVMORD: Den 13 år gamle jenta ble arrestert med eksplosiver rundt midjen på et sykehus i den nigerianske byen Kano 10. desember 2014. Foto: AFP PHOTO / AMINU ABUBAKAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 10. desember sprengte to jenter seg på et marked i Nigerias nest største by, Kano. Fire ble drept og syv skadet. Zahara'u Adam skulle vært den tredje selvmordsbomberen, men nektet å utløse eksplosivene hun hadde fått festet til midjen.

- Etter min venn detonerte sin egen ble jeg såret, fortalte 13-åringen ifølge Sky News. 

Hun klarte å ta seg til et sykehus hvor hun senere ble arrestert av politiet. Den ekstreme militante gruppen Boko Haram har kjempet i fem år for å etablere en islamistisk stat nordøst i Nigeria med sharialover, og har i økende grad brukt kvinnelige selvmordsbombere. I juli ble blant annet en 10 år gammel jente pågrepet med bombebelte.

Truet på livet Jenta sier at hun ble gitt bort til  Boko Haram av faren. Gruppen skal deretter ha truet med å begrave henne levende dersom hun ikke gikk med på å gjennomføre angrepet.

På juleaften fremstilte politiet i den nigerianske byen den 13 år gamle jenta foran en gruppe journalister, i håp om at hennes historie kan rette søkelys mot hvordan den ekstreme islamistgruppen Boko Haram opererer. Jentas historie er ikke blitt bekreftet av andre og hun hadde ingen advokat til stede under pressekonferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer