13-åring pågrepet for mordbrann

En pyroman har prøvd å sette fyr på flere kjøpesentre i Skåne. Nå peker vitnene ut en 13 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den første ildpåsettelsen skjedde på søndag på Åhlens i Landskrona. De siste dagene har flere andre kjøpesentre slukket branner før de har utviklet seg. Men på tirsdag kveld gikk det galt: Da brant Åhlens i Landskrona ned til grunnen. Bare en knapp time før storbrannen, hadde brannvesenet vært på stedet og slukket en liten brann som var påtent.

Politiet undersøkte åstedet og snakket med vitner, og tirsdag ettermiddag oppsøkte de en 13 år gammel jente, skriver Expressen. Moren til jenta ga tillatelse til at politiet kunne gjøre et video-avhør av jenta.

Jenta bor hjemme, men skulle i løpet av kort tid plasseres på institusjon. Hun har vært i kontakt med barnepsykiatrien helt siden skolestart. Lederen for familieenheten i Landskrona, Stefan Lidberg, sier til Expressen at jenta har alvorlig sosial og psykiatrisk problematikk og trenger oppfølging. Lidberg tror ikke at brannene kunne vært forhindret.

- Ingen kunne forutse at dette skulle skje, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer