13-åring påsatt håndjern fordi hun sølte drikke på tjenestebil

I tillegg ble tenåringen beordret til å marsjere opp og ned gaten i 20 minutter.

 SUSPENDERT:  To kinesiske politimenn har blitt suspendert etter anklager om å ha satt en 13 år gammel jente i håndjern fordi hun sølte drikke på en regjeringsbil, skriver statlige kinesiske medier. Foto(innfelt): Weibo. Foto: Illustrasjon / Dagbladet.
SUSPENDERT: To kinesiske politimenn har blitt suspendert etter anklager om å ha satt en 13 år gammel jente i håndjern fordi hun sølte drikke på en regjeringsbil, skriver statlige kinesiske medier. Foto(innfelt): Weibo. Foto: Illustrasjon / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kinesiske politimenn har blitt suspendert etter anklager om å ha satt en 13 år gammel jente i håndjern fordi hun sølte drikke på en regjeringsbil, skriver statlige kinesiske medier.

Tjenestemennene - en partisekretær i det kinesiske kommunistpartiet og en politibetjent - skal ha tvunget tenåringen til å gå opp og ned gaten i 20 minutter. Hendelsen har skapt stort oppstyr på Weibo, Kinas versjon av Twitter.

«Trodde hun var eldre» Et innlegg på mikrobloggnettstedet i går hevdet at jenta skal ha kommet i diskusjon med politiet fordi hun «ved et uhell sprutet vann på regjeringsbilen. Deretter skal hun ha blitt satt i håndjern.»

Partisekretæren Yuan Zehong og politimannen Chen Song har blitt suspendert fra jobben etter hendelsen.

«Hun ble påført håndjern fordi tjenestemennene trodde hun var eldre enn 13 år», ifølge BBC.

Sosiale medier Denne episoden kommer som en del av et voksende fenomen på kinesiske nettsider.

Flere og flere internettbrukere rapporterer om hendelser hvor tjenestemenn har opptrådt galt, skriver BBC.

Weibo
har sett en kraftig vekst de siste årene, og har blitt et kraftig medium for å uttrykke seg i deler av Asia.

Ikke første gang Dette er ikke første gang en person blir straffet for å søle drikke.

I 2011 ble Daryl Peense dømt til å betale en større erstatningssum til president Jacob Zuma fordi en beruset Peense skal ha sølt whiskey på presidenten under et hesteløp i Durban, ifølge BBC.

Under rettssaken kom det frem at drikken aldri traff Zuma, men den sørafrikanske forretningsmannen ble likevel dømt.

 MARSJERER:  Tjenestemennene - en partisekretær i det kinesiske kommunistpartiet og en politibetjent - skal ha tvunget tenåringen til å gå opp og ned gaten i 20 minutter. Hendelsen har skapt stort oppstyr i Kina.  Foto: Weibo.
MARSJERER: Tjenestemennene - en partisekretær i det kinesiske kommunistpartiet og en politibetjent - skal ha tvunget tenåringen til å gå opp og ned gaten i 20 minutter. Hendelsen har skapt stort oppstyr i Kina. Foto: Weibo. Vis mer